wasmachine stinkt

Mijn wasmachine stinkt! We horen het als witgoed reparatie Utrecht vrijwel elke dag, hoe je dit kunt oplossen is best makkelijk. Toch is het zo dat het een eeuwenoud probleem is en dat je de wasmachine vaak niet eens wilt openen omdat de was wat je erin hebt gestopt toch stinkt.

Oplossingen voor wasmachine stinkt.

Het eerste je wat kunt doen om het probleem op te lossen is door te kijken wanneer u voor het laatst de filter heeft vervangen? Heeft u deze filter op z’n minst wel schoongemaakt? Heeft u deze wel eens opengemaakt om te kijken wat de stank zou kunnen veroorzaken? Nou.. dit is uw kans en wellicht ook de oplossing tot wasmachine stinkt

Wasmachine stinkt oplossen

De stank die u ruikt komt meestal uit de trommel, of uit het laatje. Zeker wanneer de deur van uw wasmachine een lange tijd niet open is geweest, als je wasmachine deur niet open gaat raden je aan om hier eens te kijken voor reparatie.

Vetluis kan de oorzaak zijn
Vetluis is een zeepbacterie dat ontstaat wanneer er teveel zeep wordt toegevoegd in de wasmachine, er ontstaan vies uitziende grijze vlekken op de wasmachine omdat er in de deur van de wasmachine een grijskleurige restant blijft liggen.

Vetluis wasmachine

Vetluis is helaas een veel voorkomend oorzaak van problemen bij de wasmachine, zeker wanneer er vaak op lagere temperaturen wordt gewassen kun je vetluis in de wasmachine krijgen. Vaak stinkt deze vetluis ook nog eens.

Wasmiddel is meer geconcentreerd van voorheen
Omdat we als consumenten steeds meer milieubewust worden, hebben de fabrikanten van wasmiddel hun receptuur aangepast, nu is het zo dat de wasmiddelen die we kopen in de winkel beter geconcentreerd zijn dan vroeger. Het verbruikt minder energie en resulteert ook in lagere energiekosten.

Toch zit er ook een keerzijde aan…

Het is milieuvriendelijk omdat de wasmiddel op lage temperaturen kleding kan wassen, toch is het zo dat de binnenzijde van de slangen binnen uw wasmachine stank zullen veroorzaaken. Het zijn zeepresten (vetluis dus) wat deze stank veroorzaakt.

Wasmachine stinkt tips

Je kunt ervoor kiezen om een aantal keer dan was op minimaal 90 graden celcius te wassen, het is aangeraden om dit minimaal 15 keer te doen. De hitte van het water zal in het ware de bacterie van binnen doden en schoonmaken. Goed mogelijk dat het vreemde geur uit wasmachine zal verdwijnen.

Nog steeds stank uit uw wasmachine? Dan kunt u proberen om een vaatwastablet te gebruiken tijdens het starten van de wasprogramma, de vaatwastablet zal door het warme water smelten en op deze wijze uw wasmachine van binnen schoonmaken.